Scholenproject 2021: Rijdende Badkamer

Kinderen op een speelse manier laten ervaren hoe je energie en water kunt besparen, is de insteek van het project de “Rijdende Badkamer”.

Deze badkamer op wielen trekt najaar 2021 langs de schoolpleinen van basisscholen in Enschede.
Het Wetenschap & Technologie en Duurzaamheidsmenu coördineert de uitvoering en ontwikkelt hierbij educatief materiaal.

Badkamer op wielen
De “Rijdende Badkamer” is een aanhanger met daarop een ‘badkamer’ voorzien van diverse technieken om waterverwarming en waterverbruik voor kinderen inzichtelijk te maken. Kinderen doen tijdens het bezoek diverse activiteiten, zoals fietsen om water ‘warm te trappen’ via een Cv-ketel of waterpomp. Daarnaast demonstreren drie verschillende douchekoppen – van regendouche tot een waterbesparende variant - het waterverbruik binnen eenzelfde douchetijd.

Lesmateriaal
Rondom het thema waterbesparing en energieverbruik wordt educatief materiaal ontwikkeld voor basisscholen. Binnenkort kan elke basisscholen in Enschede een bezoek aanvragen van de Rijdende Badkamer met bijbehorend (modulair) lesmateriaal. De bezoeken vinden plaats in het najaar van 2021.

                      waterverf jpg4

 

Aanmelding (NB nog niet gestart)

Binnenkort wordt op deze pagina vermeld hoe Enschedese basisscholen zich kunnen aanmelden voor dit project.

Het bezoek van de Rijdende Badkamer en het bijbehorend
educatief materiaal zijn kosteloos voor scholen!                                                                          

Energieloket logo

 

 

Achtergrond informatie

Het project De Rijdende Badkamer is voortgekomen uit een grote overkoepelende campagne die loopt in Enschede: Energieloket Enschede. Deze campagne is gelanceerd n.a.v. de landelijke subsidie RRE (Reductie Regeling Energieverbruik) waarin inwoners van Enschede worden aangezet hun energiegebruik te verminderen. 
Namens Energieloket Enschede, heeft Stichting Pioneering het project en invulling van het hele programma bedacht en uitgewerkt.
Studenten van Techniekhuis Hengelo hebben De Rijdende Badkamer gebouwd.