PLASTIC: van afval naar 3D print

PLASTIC: van afval naar 3D print

Plastic zwerfafval in het milieu, en met name in de oceanen, is een groeiend probleem.

Om de bewustwording onder scholieren van het basisonderwijs en de brugklas VO te vergroten over het probleem en de gevolgen van plastic zwerfafval in het milieu (en specifiek in de oceanen) is het ‘Plastic Zwerfafval Project’ ontwikkeld.  Scholieren worden tijdens dit project spelenderwijs geïnformeerd over het probleem en gaan zelf hun verzamelde plastic afval recyclen tot een 3D print in de mini-fabriek waarin scholieren zelf de belangrijkste fasen van het recycling proces doorlopen. 

Het project bestaat uit 2 delen:
1) een inleidende les (60 minuten),
gevolgd door
2) het doorlopen van de mini-fabriek (120 minuten).

Deze activiteiten hoeven niet op dezelfde dag plaats te vinden. 

Klik hier voor foto's van het project 

Doel van het project is de scholieren uitgeleggen dat plastic zwerfafval uitstekend te benutten is voor recycling en dus in essentie kan worden beschouwd als een tijdelijke opslag van grondstof voor het produceren van andere producten.
Hierbij wordt ook de link gelegd naar andere productie technieken dan 3D printen.
Daarnaast introduceren we de werled van makers en FabLabs waarbij de boodschap centraal staat dat iedereen zelf een verschil kan maken om de wereld een beetje beter, schoner of mooier te maken. 

 

Het ‘Plastic Zwerfafval Project' wordt aangeboden in Enschede en omstreken door Saxion FabLab Enschede  in samenwerking met FabLab Flevoland/Makerz Coöperatie.

Plaats reactie

Reacties

Er zijn nog geen reacties.